top of page

Met de klas naar de boerderij??!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2020

Wanneer maak je als juf of meester de keus om naar de boerderij te gaan? Is dat omdat het thema "dieren" aan de orde is, of het thema "voedsel"? Of omdat jullie een keer kalfjes willen aaien? Of wil je echt iets leren door te zien of te doen? Mijn taak om iedere juf, iedere meester, iedere school kennis te laten maken met het concept "boerderijeducatie", waar het niet alleen om kalfjes aaien gaat, maar waar we ook proberen kinderen te laten leren door te ruiken, proeven, voelen en te beleven op onze boerderij. We delen kennis en laten ze met eigen ogen zien hoe eten gemaakt wordt en hoe we duurzaam omgaan met onze mooie natuur!


Kunnen scholen in deze Coronatijd echter nog op excursie te gaan? In de buitenlucht, met voldoende hygiënemaatregelen en op 1,5 meterafstand zijn de risico's bij een bezoek minimaal Maar in de afgelopen week meerdere juffen gesproken. Ze zijn enthousiast over boerderijbezoek, maar kunnen vanwege de maatregelen rondom Corona voorlopig lang niet allemaal een boerderijles bij ons volgen helaas. Het enthousiasme stemt mij positief, want waar een wil is, is ook een weg. Deze weg duurt alleen onder de huidige omstandigheden om begrijpelijke redenen iets langer. Even geduld dus!


Want een boerderijles is eigenlijk een MUST voor ieder kind! We hebben de faciliteiten om groepen te kunnen ontvangen en we zijn als gecertificeerde educatieboer gemotiveerd en enthousiast om allerlei groepen te ontvangen!


Allerhande thema's kunnen aan de orde komen van gezondheid en voeding tot natuur en techniek. Maar ook rekenen, woordenschat, discussiëren en bewegen zijn onderdelen die op belevende wijze aan de orde gebracht kunnen worden. Leerdoelen kunnen zeker ook bij ons worden gerealiseerd en deze uitstapjes verhogen de concentratie in de klas!

Een boerderijles volgen is voor de kleinsten leuk, maar zeker net zo leerzaam en onvergetelijk voor de oudste groepen van de basisschool en het voortgezet onderwijs!


Verschillende lessen, zoals ook de Nationale Buitenlesdag op 22 september 2020 worden door het Platform Boerderij Educatie Nederland gratis aangeboden op educatieboerderijen. Andere lessen worden vaak tegen een zeer gereduceerd tarief aangeboden. Gedurende het hele schoojaar 2020/2021 zijn bij ons lessen te boeken.


Een les volgen op de boerderij is goed voor de leerprestaties, maar vooral ontzettend leuk!

Wilt u een afspraak maken?

Via de websites www.kiekeboeren.nl of www.smelt-luttikhedde.com kunt u gemakkelijk een les bij ons op de boerderij plannen. Tot ziens!19 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page