top of page

Voedsel van levensbelang?!

Hoe klein ons land ook is, Nederland is een belangrijke voedselproducent. Ondanks de overvloed aan voedsel van eigen bodem, zijn de ingrediënten van een bord avondeten lang niet allemaal afkomstig uit Nederland. Onze nationale voedselvoorziening is onlosmakelijk verbonden met een wereldwijd netwerk van leveranciers van grondstoffen, van boeren en voedingsmiddelbedrijven, van handelaren, transporteurs en distributeurs en van supermarkten en speciaalzaken. Daardoor is lang niet altijd even duidelijk waar je eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. En dat terwijl voedsel toch van levensbelang is?


Gezonde voeding, gezond leven, we horen en lezen er regelmatig over. Maar hoe wordt het voedsel geproduceerd? Weet je dat ook? Hoe zorg jij dat het voedsel dat je op je bord krijgt veilig en gezond is? Hoe weet je dat jouw eten geproduceerd is met respect voor natuur en dier? Vind je dat belangrijk of vind je vooral de prijs belangrijk? Vind je de smaak belangrijk en zoja, weet je ook waardoor een smaak beïnvloed wordt? Wil je vooral pure producten kopen of koop je met name producten waar al vele bewerkingen en of toevoegingen aan zijn gedaan? Als je eten koopt met een keurmerk, weet je dan waar dat voor staat? En zoja, koop je het dan sneller of juist niet? Want hoeveel belang heb jij bij gezonde, veilige en duurzaam geproduceerde voeding?


Wij willen op ons bedrijf graag laten zien hoe wij gezond voedsel

produceren, met respect voor dier en milieu. We geven graag een kijkje in dit proces en willen laten zien hoe we eten veilig en gezond te produceren en waaraan je dat kunt zien. Hoe we de smaak van producten kunnen beïnvloeden en hoe we ervoor zorgen dat voedsel duurzaam wordt geproduceerd.Wij vinden gezonde voeding van levensbelang en nodigen scholen en andere belangstellenden dan ook van harte uit om dit thema wat meer onder de aandacht te brengen en een les te boeken op ons bedrijf!


43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page