top of page

Ze vonden het fantastisch! Alle zintuigen worden geprikkeld, daar kan geen biologieles tegenop.

Eén van de zinnen op een evaluatieformulier, die we kregen van een schoolklas! Leerzaam, zeer educatief, het contact met de dieren, het zien van een kalvende koe, het maken van boter, knuffelen met de koeien, de magen tekenen, helpen op de boerderij, het zelf opdrachten uitvoeren, het heeft gewoon een meerwaarde wanneer leerlingen eens op een andere manier leren, door te doen. Het ontdekken, zo anders dan in de klas, dat wordt eigenlijk na iedere boerderijles gezegd.


Toch is het allesbehalve vanzelfsprekend, dat een school opnieuw een les boekt.

Tijd, geen vervoer, het organiseren,..., wat ook de reden mag zijn...we moeten moeite doen om ze te laten komen. Bellen van scholen, mailtjes, appjes, FB-berichten.


Echter, we blijven dit doen, omdat we het te belangrijk vinden! Kinderen en volwassen moeten weten waar hun eten vandaan komt en we willen ze zo graag met eigen ogen laten zien, hoe onze dieren leven en hoe we proberen elke dag zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Bovendien willen we ze laten zien hoe de kwaliteit en veiligheid van Nederlands Eten gewaarborgd is en dat het ontzettend belangrijk is dat er voldoende en gezond eten beschikbaar is voor iedereen. En elke les weer blijkt, dat het meerwaarde geeft aan de ontwikkeling van kinderen!


Daarom hopen we vooral, dat iedereen helpt om scholen, leerkrachten en ouders te informeren over deze boerderijlessen! En natuurlijk op boekingen voor een boerderijles!

Dat kan via onze eigen site, maar ook direct op de site van Kiekeboeren.


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page